Втора поредна победа на “Фрегата” – 31:29 над “Спартак” Варна

rsz_img_7048

Нова победа за момчетата на Иван Радев в “А”РХГ. “Спартак” Варна преклони глава пред страхотния колектив и дух на домакините. “Крайно време беше този тип мачове да бъдат спечелени. През есента загубихме 2 и един завършхме наравно. Тепърва ще се вижда развитието на момчетата. Благодаря за добрата игра на всички” – заяви щастливия старши треньор.

Победата с 31:29 /14:15/ не дойде никак лесно, множество грешки в защита, прибързани стрелби и отличния вратар на “Спартак” Ивайло Костов, доведоха до преднина 15:20 в 40-тата минута на мача. Това наложи промяна в защитната формация и отново прекрасните прояви на капитана Пламен Иванов под рамката, както и топовните изстрели на Росен Колев и Пресиян Русенов, доведоха до пълен обрат – 26:24. Оттук до края на мача домакините не дадоха шанс на също изпълнения с юноши състав на гостите. Краен резултат 31:29.

Топреализатори на “Фрегата” в мача – Росен Колев 13 и Пресиян Русенов с 9.

Всички състезатели и треньори изказват своята благодарност към генералния спонсор г-н Румен Христов – управител на “М-Бус”, без неговата подкрепа не биха имали възможност да показват своите качества на бургаската публика.

След днешния кръг “Фрегата” се изкачи на 5 място. На 17 февруари от 14.00ч. гостува на НСА в София.