Нови победи за старшата на “Фрегата”

Гурбалов

Нови три победи постигнаха момчетата на Десислав Симеонов в зоналния турнир в Поморие. След като се класираха за финалната четворка по-рано през седмицата, юношите старша не срещаха абсолютно никакви трудности с отборите от зона “Тракия”.

“Фрегата” трябваше да изиграе три срещи, но поради здравословни проблеми на голяма част от момчетата на ХК”Академик-ПУ” Пловдив, на двукратните шампиони на България бе присъдена служебна победа с 10:0.

Огромното желание на момчетата доведе до разгромни победи над домакините от ХК”Поморие” с 25:13 и над ХК”АСТИ-91″ Хасково с 27:8.

“Мачовете в зоната не са на нужното ниво, което на мен ми е необходимо, за да развивам отбора. В началото на годината изявих желание да играем в друга зона, където отборът щеше да изиграем по-тежки мачове. Никой не печели от мач с 20 гола разлика. Затова ще търсим контролни срещи и участие на турнири в България и чужбина. Дори и да загубим ние ще натрупаме достатъчно опит, за да сме готови за финалите през месец май. Навлизаме в много важен период. На някои от момчетата ще им се съберат близо 10 мача за 4 дни, а те са само на 13-14 години. Дано всичко е нормално. Ще ги възстановим бързо и в сряда започваме тренировка с мисълта за финалите за Купа “България” на 09-10 декември” – заяви старши треньорът на юношите старша възраст Десислав Симеонов.

Във временното класиране “Фрегата” е абсолютен фаворит и сигурен първенец на зоната, като до края на първенството остават турнирите през пролетния дял, като вероятно единият турнир ще се проведе в Бургас.

Класиране:

  1. Фрегата            12т.     155-58г.р.
  2. АСТИ 91            8т.       83-65
  3. Поморие          4т.        55-96
  4. Академик ТУ  0т.        34-96