Старшата на “Фрегата” победи в контрола “Добруджа”

Юноши старша

 

Поради слабата конкуренция в зона “Тракия”, юношите старша възраст с треньор Десислав Симеонов, търси начин да поддържа високо ниво на подготовка на състезателите. За целта ръководството на “Фрегата” осигури участие в контролни срещи и турнири.

На 24 март непосредствено преди мача на мъжете в Добрич, юношите изиграха приятелски мач срещу победителя на зона “Черно море” – “Добруджа”. В студената зала “Русалка” юношите не оставиха много шансове на домакините – победа с 20:21.

“В тази среща резултатът нямаше никакво значение. Двата отбора имаха липсващи състезатели поради контузии и други причини, но в крайна сметка се получи много полезна проверка. “Добруджа” и ние сме победители в зоните и е твърде вероятно да се срещнем на финалите. Всичко от подготовката ни се получи в игровите ситуации, вратарите отново ме изненадаха, а новите момчета Георги Джанаваров и Слави Божилов играха страхотно. Това са им първите мачове с толкова минути. С тях в отбора конкуренцията става наистина много силна”-заяви Десислав Симеонов.

В Габрово от 21 до 24 април предстои 9 от момчетата да участват в камп за избор на национален отбор.

На 05 и 06 май в Кубрат отборът ще вземе участие в 2-ри Мемориал “Веселин Стойчев – Фанто”. Турнирът е в памет на бащата на Десислав Симеонов и е организиран от неговото семейство и ХК”Кубрат”. На турнирът ще участват 6 отбора, като ще се превърне в генерална репетиция за предстоящите финали в Горна Оряховица между 24 и 27 май.