„Фрегата Бургас“ отново на шампионския връх в хандбала

ШАМПИОНИ 2018г.

Юношите старша възраст покориха върха и спечелиха титлата по изключително категоричен начин – 5 мача, 5 победи.

„В тежката предварителна група постигнахме последователни победи над „Спартак“ Варна с 21:17, над „Шумен“ Шумен с 26:25 и над „Локомотив“ Мездра с 32:22. На полуфинала прегазихме „Добруджа“ с 34:15. На финала отново срещнахме отбора на Мездра, които издържаха до 7:7 в 20 минута на мача. До края на срещата просто защитата ни и вратарят Асен Спасов бяха безупречни. Провакациите, които са нормални в такива срещи, не ни повлияха и головете се редяха точно когато трябва. В последните 10 минути спокойно приключихме мача, като разликата можеше да стане над 12-13 гола за нас.

Благодаря на целия екип, който беше част от успеха. Наложи се да използваме висококвалифицирани лекари поради контузиите, които получиха някои от децата-аркади, счупен нос и други съпътстваха успеха, което го прави още по-ценен. Огромни благодарности на родителите и нашите привърженици, които ни следват навсякъде. Атмосферата беше като на домакински турнир. Целта ни бе влизане в четворката на турнира, но полуфиналът беше ярък израз на потенциала, който имат момчетата, без значение, че сме по-малки с една година от другите отбори. Това ни прави фаворити за догодина, но тази титла ще ни тежи много. Исках да бъдем добър пример на всички, за всичко. Новости в играта, различен подход, особено в защита, импровизация в нападение, дори и в загрявката преди мача сме различни. Крайно време е младите треньори да налагат своето мнение и виждане, да избягат от стериотипите на старото време. Сега всичко е достъпно, само да го искаш и да съумееш да го направиш с отбора си. Явно с момчетата успяваме.“ – заяви треньорът Десислав Симеонов.

В идеалната седмица на турнира попаднаха Атила Хасан и Наско Грозев, който бе определен и за най-добър защитник.

На момчета на Десислав Симеонов предстои много кратка почивка поради заетост на залата, но подготовката ще бъде насочена към спечелването на 1-вия международен турнир Burgas Cup-Димитър Гурбалов. Турнирът ще се проведе от 29 юни до 01 юли в спортна зала „Младост“ в две възрастови групи – до 14 и до 16 години. Към момента за турнира има подадени заявки от 11 отбора, като ще участват отбори от Румъния, Кипър, Македония и България.