3 от 3 за “Фрегата”

images

Добрата серия на трикратните шампиони продължи с победа в София над НСА с 24:22. С тази победа “Фрегата” затвърди 5-тото място в временното класиране, само на 3 точки от място в плейофите. Мачът в залата на НСА беше изпъстрен с много грешки и от двата отбора. В началото на мача “Фрегата” повеждаше с о:2, 3:5 и 5:8. “Студентите” се вдигнаха на щурм и обърнаха до 10:9. Полувремето дойде при 12:11 за домакините.

През първото полувреме капитанът на “Фрегата” Пламен Иванов спаси всичките 3 отсъдени 7 метрови хвърляния, като само на полувремето процента на успеваемост срещу нападението на НСА достигаше около 50-55%, като прекрасните му изяви доведоха до обрата през второто полуреме.

След подновявването на играта НСА поведе с 14:11 и 15:14, но до края на срещата “Фрегата” не позволи разликата да пада под 1 гол. На два пъти по време на мача момчетата на Иван Радев трябваше да се справят с 4 състезатели на терена поради абсолютно заслужени отстранявания.

“Имаме пробойни в защита, които в паузата за нас от две седмици ще изчистим. Толкова технически грешки не допускат дори момчетата на 12 години. Тепърва ни предстоят мачове, в които ще покажем потенциала си”-заяви Иван Радев – старши треньор на мъжкия отбор на “Фрегата”

На 03 март “Фрегата” гостува на “Осъм” Ловеч